COMP/2016 "Versenyjogi képzés" projekt

Az Európai Bizottság Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatósága (Justice DG) által a 2014-2020-as időszakra kiírt pályázatra a németországi székhelyű Európai Jogakadémia sikerrel pályázott, az „Training of National Judges on Economics for Competition Law című projektjével. A projekt célja a versenyjogi esetekkel foglalkozó bírók elméleti és gyakorlati képzése az EU versenyjog gazdasági kulcsfogalmaival és alapelveivel kapcsolatban, illetve a gazdasági bizonyítékok jelentőségéről a bírósági eljárásokban. További deklarált cél az érintett szakemberek közötti kapcsolatépítés, tapasztalatcsere elősegítése.

Az Országos Bírósági Hivatal a projektben Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovénia valamint Bajorország, Észak-Rajna–Vesztfália és Rajna-vidék-Pfalz német tartományok mellett együttműködő partnerként vesz részt.

A projekt, amelynek keretében négy, másfél napos nemzetközi szeminárium kerül megrendezésre, 2016. november 15-én vette kezdetét.

 

A szemináriumsorozat állomásai és témái

1

2017. május 8-9.

Lisszabon

 

 

2

2017. szeptember 21-22.

Thesszaloniki

 

 

3

2018. március 22-23.

Bukarest

 

4

2018. szeptember 27-28.

Trier

 

 

A szemináriumokon 1-3 fő magyar bíró vesz részt. A szeminárium sorozat első állomásán 2 fő, a projekt Thesszalonikiben megrendezett szemináriumán 3 résztvevő képviselte a magyar bírósági szervezetrendszert.

 

Projekt rövid neve

EU versenyjogi képzés projekt

Projekt teljes címe 
„Training of National Judges on Economics for Competition Law

Projekt időtartama
2016. november 15. – 2018. november 15.