Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a modul kezdőlapjáraUgrás a tananyag előző oldaláraUgrás a tananyag következő oldalára (nem eléető funkció)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funckió)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintéseSúgó megtekintése

Önellenőrző feladatok

Kérjük oldja meg az alábbi feladatokat!

1. feladat — Aki az elolvasásra kölcsönkapott, 5.000 forint értékű tankönyvet egy ismerősének 1.000 forintért eladja és a tulajdonosának azt mondja, hogy elveszítette azt,...
1. tulajdon elleni szabályértést (lopást) követ el
2. tulajdon elleni szabályértést (sikkasztást) követ el
3. tulajdon elleni szabályértést (csalást) követ el

Vissza a tartalomjegyzékhez

2. feladat — Milyen cselekménnyel követi el (amennyiben elköveti) a tulajdon elleni szabálysértést, aki a más által ellopott dinnyéből - a dinnyét eltulajdonító engedélyével – fogyaszt, nem tudván, hogy az lopásból származik?
1. orgazdasággal
2. rongálással
3. nem követ el szabálysértést

Vissza a tartalomjegyzékhez

3. feladat — A csalás rendbelisége...
1. a tévedésbe ejtett vagy tévedésben tartott személyek számához igazodik.
2. a tévedésbe ejtést vagy tévedésben tartást kifejtő magatartások számához igazodik.
3. a károsult személyek számához igazodik.

Vissza a tartalomjegyzékhez

4. feladat — Aki a helyi járatú busz oldalát, a vállán vitt kerti szerszámokkal gondatlanul megrongálja, tulajdon elleni szabálysértést követ el.
1. igaz
2. hamis

Vissza a tartalomjegyzékhez

5. feladat — Aki a szomszédjának a kerítéshez támasztott kerékpárjával – a tulajdonos engedélye nélkül – elmegy a boltba bevásárolni, majd a kerékpárt visszaadja, tulajdon elleni szabálysértést követ el.
1. igaz
2. hamis

Vissza a tartalomjegyzékhez

6. feladat — Az ugyanazon személy által, 2 hónapon belül, különböző sértettek sérelmére három alkalommal elkövetett – saját fogyasztásra szánt – élelmiszerlopás esetében érték-egybefoglalásnak van helye, ha mind a három ügyet együttesen bírálja el a bíróság.
1. igaz
2. hamis

Vissza a tartalomjegyzékhez

Fel a lap tetejére Ugrás a tananyag előző oldalára Ugrás a tananyag következő oldalára (nem eléető funkció)

A tananyag az ÁROP-2.2.16-2012-2012-0005 "A bírósági szervezetrendszer jogalkalmazásának javítása az ítélkezési tevékenység hatékonyságának fokozása érdekében" projekt keretében valósult meg.

Magyary Program logó
Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.