Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a modul kezdőlapjáraUgrás a tananyag előző oldaláraUgrás a tananyag következő oldaláraFogalom megjelenítés (nem elérhető funckió)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintéseSúgó megtekintése

Önellenőrző feladatok

Kérjük oldja meg az alábbi feladatokat!

1. feladat — Tiltott kéjelgés (tiltott prostitúció) szabálysértés esetén elkobozható-e az eljárás alá vont személynél talált készpénz?
1. igen
2. nem
3. csak akkor, ha azt a szexuális szolgáltatás nyújtásáért cserébe kapta

Vissza a tartalomjegyzékhez

2. feladat — Igaz-e, hogy veszélyes fenyegetés szabálysértés esetén a becsület csorbítására alkalmas ténynek valósnak kell lennie?
1. igen
2. nem

Vissza a tartalomjegyzékhez

3. feladat — Valótlan-e a bejelentés akkor, ha a bejelentő azt észleli, hogy a szomszédos utcában található italbolt tetőszerkezete kigyulladt, értesíti a tűzoltóságot, de a tűzeset helyszínét rosszul adja meg, mert izgalmában összekeveri az utcaneveket?
1. igen
2. nem

Vissza a tartalomjegyzékhez

4. feladat — A már feloszlatott Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület egyenruhájában részt venni egy, a Máltai Szeretetszolgálat által a debreceni Kossuth térre szervezett adománygyűjtésen szabálysértést valósít-e meg?
1. igen
2. nem

Vissza a tartalomjegyzékhez

5. feladat — Ha valaki polgárőrnek adja ki magát abból a célból, hogy a piacon tetten ért kerékpártolvajokat a rendőrség kiérkezéséig vissza tudja tartani, megvalósítja-e a közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértést?
1. igen
2. nem

Vissza a tartalomjegyzékhez

6. feladat — Eltiltható-e a járművezetéstől a járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetője?
1. igen
2. nem
3. csak akkor, ha az elbíráláskor a korábbi eltiltása már letelt

Vissza a tartalomjegyzékhez

7. feladat — Aki az arcápoló krém csomagolását megbontja, abból a lágy etikettet (amely az áruvédelmi kapun áthaladáskor jelzést adna) eltávolítja, majd a terméket a táskájába rejti, annak cselekménye...
1. tulajdon elleni szabályértést (lopást) valósít meg
2. 2 rendbeli tulajdon elleni szabálysértést (lopást és rongálást) valósít meg
3. a lopás vétségét valósítja meg

Vissza a tartalomjegyzékhez

Fel a lap tetejére Ugrás a tananyag előző oldalára Ugrás a tananyag következő oldalára

A tananyag az ÁROP-2.2.16-2012-2012-0005 "A bírósági szervezetrendszer jogalkalmazásának javítása az ítélkezési tevékenység hatékonyságának fokozása érdekében" projekt keretében valósult meg.

Magyary Program logó
Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.