Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a modul kezdőlapjáraUgrás a tananyag előző oldaláraUgrás a tananyag következő oldaláraFogalom megjelenítés (nem elérhető funckió)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintéseSúgó megtekintése

1.1. A törvény személyi hatálya

A törvény kiterjed

Ezen túl a Kttv. rendelkezéseit kell alkalmazni a Miniszterelnökség illetve a minisztérium közigazgatási államtitkárára és helyettes államtitkárára, valamint a képviselő-testületek hivatala köztisztviselőjének és közszolgálati ügykezelőjének közszolgálati jogviszonyára.

A törvény eltérő rendelkezése hiányában ezen szabályokat kell alkalmazni a fontos, de nem kormányzati hivatalok, hatóságok, felügyeletek (pl.: Országgyűlés Hivatala, Alkotmánybíróság Hivatala, Gazdasági Versenyhivatal, PSZÁF, MTA Titkársága, stb.) köztisztviselőinek, illetve közszolgálati ügykezelőjének közszolgálati jogviszonyára, továbbá az igazságügyért felelős minisztérium által vezetett minisztériumba beosztott bírákra és ügyészekre.

Egyes rendelkezéseit alkalmazni kell a pályázati eljárásban résztvevőkre, a polgármesterekre és a helyi önkormányzati képviselőkre illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre is.

A törvény hatálya - eltérő rendelkezés hiányában - nem terjed ki a honvédség szerveire, az önkormányzat feladatkörébe tartozó közszolgáltatások ellátására foglalkoztatottakra és a közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatottakra, valamint az egyszerűsített foglalkoztatás, illetve e céljára létesített munkaviszonyra, illetve alkalmi munkára (Kttv. 1-4. §).

Vissza a tartalomjegyzékhez

Fel a lap tetejére Ugrás a tananyag előző oldalára Ugrás a tananyag következő oldalára

A tananyag az ÁROP-2.2.16-2012-2012-0005 "A bírósági szervezetrendszer jogalkalmazásának javítása az ítélkezési tevékenység hatékonyságának fokozása érdekében" projekt keretében valósult meg.

Magyary Program logó
Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.