Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a modul kezdőlapjáraUgrás a tananyag előző oldaláraUgrás a tananyag következő oldaláraFogalom megjelenítés (nem elérhető funckió)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintéseSúgó megtekintése

4.1. A munkaerő-kölcsönzés (Mt. 214-223. §)

4.1.1 A munkaerő-kölcsönzés fogalma, általános jellemzői

A munkaerő-kölcsönzés olyan atipikus munkaviszony, amelyben a munkavállaló a kölcsönbeadóval köt munkaszerződést, tényleges foglalkoztatására azonban egy másik munkáltatónál, a kölcsönvevőnél kerül sor, akivel a kölcsönbeadó egy polgári jogi szerződést köt. E szerződés alapján a kölcsönbeadó egy bizonyos kölcsönzési díjért cserébe átengedi a munkavállalót a kölcsönvevőnek [Mt. 214. § (1) bek. a) pont]. A kikölcsönzés ideje alatt a kölcsönvevő látja el utasításokkal a munkavállalót, ő osztja be munkaidejét, és gyakorolja általában a munkáltatót megillető jogokat. Tehát a tényleges foglalkoztatáshoz kötődő munkáltatói jogok és kötelezettségek a kölcsönvevőhöz kapcsolódnak.

A munkaerő-kölcsönzés tipikusan az átmeneti jellegű, ideiglenes munkaerő-igények kielégítésére szolgál (pl. a megrendelések váratlan megszaporodása, vagy egy konkrét projekt teljesítése). Ehhez igazodóan korlátozott az az időszak, amely alatt a munkavállaló egy adott kölcsönvevőnél dolgozhat. Ezt nevezzük kikölcsönzésnek [Mt. 214. § (1) bek. e) pont]. Az Mt. szerint a kikölcsönzés nem haladhatja meg az 5 évet. Az 5 éves korlát számításánál a kikölcsönzés meghosszabbításait és a hat hónapon belüli újbóli kikölcsönzéseket egybe kell számítani [Mt. 214. § (2) bek.]. A kikölcsönzési maximumot akkor is tiszteletben kell tartani, ha a munkavállalót más kölcsönbeadótól veszi igénybe ugyanaz a kölcsönvevő.

Az ötéves korlát túllépése esetén a munkavállaló további kölcsönzése tilos [Mt. 216. § (1) bek. d) pont]

Fontos

Ezektől a rendelkezésektől eltérni nem lehet [Mt. 222. § (1) bek.].

Az 5 éves kikölcsönzési korlátot 2011. december 1-jét megelőzően létesített határozatlan idejű munkaviszonyokban történő kikölcsönzés esetén is alkalmazni kell, azzal, hogy a kikölcsönzés kezdő időpontjának 2011. december 1-jét kell tekinteni [2012. évi LXXXVI. törvény 11. § (2) bek.]. Tehát a 2011. december 1-je előtt kezdődött kikölcsönzés legfeljebb 2016. november 30-ig tarthat, minden más esetben a kikölcsönzés első napjától számított 5 évig.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Fel a lap tetejére Ugrás a tananyag előző oldalára Ugrás a tananyag következő oldalára

A tananyag az ÁROP-2.2.16-2012-2012-0005 "A bírósági szervezetrendszer jogalkalmazásának javítása az ítélkezési tevékenység hatékonyságának fokozása érdekében" projekt keretében valósult meg.

Magyary Program logó
Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.