Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a modul kezdőlapjáraUgrás a tananyag előző oldaláraUgrás a tananyag következő oldaláraFogalom megjelenítés (nem elérhető funckió)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintéseSúgó megtekintése

Önellenőrző feladatok

Kérjük oldja meg az alábbi feladatokat!

1. feladat — Az igazságügyi alkalmazott munkaidőn túl oktatói tevékenységet kíván végezni a helyi Ezoterikus Centrumban. E tevékenységét kizárólag munkaidőn túl végezné.Válassza ki a helyes válasz(oka)t!
1. az igazságügyi alkalmazott az oktatói tevékenységét nem köteles bejelenteni munkáltatója felé
2. az igazságügyi alkalmazott az oktatói tevékenységét köteles előzetesen engedélyeztetni munkáltatójával
3. az igazságügyi alkalmazott oktatói tevékenységét köteles bejelenteni munkáltatója felé

Vissza a tartalomjegyzékhez

2. feladat — Az igazságügyi alkalmazott értékesítőként – megbízásos jogviszonyban - tevékenységet kíván végezni a Szuper Konyha Kft-nél. Előbbi tervezett tevékenységét kizárólag munkaidőn túl végezné.Válassza ki a helyes válasz(oka)t!
1. az igazságügyi alkalmazott az értékesítői tevékenység végzésére irányuló megbízásos jogviszonyát annak létrehozása előtt nem köteles engedélyeztetni munkáltatójával
2. az igazságügyi alkalmazott az értékesítői tevékenység végzésére irányuló megbízásos jogviszonyát annak létrehozása előtt köteles engedélyeztetni munkáltatójával
3. az igazságügyi alkalmazott az értékesítői tevékenység végzésére irányuló megbízásos jogviszonyát annak létrehozása előtt köteles bejelenteni munkáltatója felé

Vissza a tartalomjegyzékhez

3. feladat — Az igazságügyi alkalmazott szolgálati helyén az előírt időpontban nem jelent meg, a késedelemre azt a választ adta, hogy az előző estét baráti társaságával töltötte és későn ébredt fel.Megszegte-e az igazságügyi alkalmazott szolgálati jogviszonyából eredő valamely kötelezettségét?
1. nem, egyik kötelezettségét sem
2. igen, az igazolási kötelezettségét
3. igen, az előírt időben való megjelenés kötelezettségét
4. igen, az igazságügyi alkalmazotthoz méltó magatartás kötelezettségét

Vissza a tartalomjegyzékhez

4. feladat — Az igazságügyi szerv rendkívüli munkavégzésre kötelezte a 2 éves gyermekét egyedül nevelő igazságügyi alkalmazottat. Jelölje meg a helyes válaszokat az alábbi felsorolásból!
1. az igazságügyi szerv egyoldalú intézkedésével kötelezheti az igazságügyi alkalmazottat a rendkívüli munkavégzésre
2. az igazságügyi szerv az igazságügyi alkalmazott beleegyezésével elrendelheti a rendkívüli munkavégzést
3. az igazságügyi szerv az igazságügyi alkalmazott beleegyezésével sem rendelheti el a rendkívüli munkavégzést.

Vissza a tartalomjegyzékhez

5. feladat — Igaz vagy hamis az alábbi állítás?A tisztviselő alapszabadságának mértéke legfeljebb 35 nap lehet.
1. igaz
2. hamis

Vissza a tartalomjegyzékhez

6. feladat — Az igazságügyi alkalmazott áthelyezéssel másik igazságügyi szervnél teljesít szolgálatot.Az igazságügyi szerv az áthelyezéskor az igazságügyi alkalmazott időarányos, még igénybe nem vett szabadságnapjait pénzben megváltotta.Helyes volt-e az igazságügyi szerv eljárása?
1. igen
2. nem

Vissza a tartalomjegyzékhez

Fel a lap tetejére Ugrás a tananyag előző oldalára Ugrás a tananyag következő oldalára

A tananyag az ÁROP-2.2.16-2012-2012-0005 "A bírósági szervezetrendszer jogalkalmazásának javítása az ítélkezési tevékenység hatékonyságának fokozása érdekében" projekt keretében valósult meg.

Magyary Program logó
Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.