Negyedik fővárosi állomásához érkezett a Digitális Nyílt Nap

          
A „Digitális Nyílt Nap” road-show következő állomása a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság (Óbudai Bíróság) volt. A Digitális NyíltNapon bemutatták a bíróságok elektronikus kapcsolattartásának jelenét és jövőjét. Az érdeklődők megismerhették a távmeghallgatási rendszer előnyeit, az Új Generáció projekt képzéseit, az ügyfélközpontok működését és a projekt keretében hamarosan megvalósuló e-aktát is. Társszervezetként a Budapesti III. Kerületi Rendőrkapitányság képviselője ismertette a rendőrség aktuális informatikai fejlesztéseit.
Az Óbudai Bíróságon szerdán megrendezett eseményen az érdeklődők megismerkedhettek a távmeghallgatási rendszerrel, valamint az Új Generáció és a Digitális Bíróság projektekkel is. A beszédfelismerő szoftver részletes bemutatására itt nem került sor, hiszen az Óbudai Bíróság már fél éve sikerrel teszteli az alkalmazást. A BRFK jóvoltából bemutatták a nyomkövetőt viselő terheltek figyelésére szolgáló eszközt is.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió több mint 2,501 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.