Második fővárosi állomásához érkezett a Digitális Nyílt Nap elnevezésű rendezvénysorozat - bemutatkozik a XXI. századi bíróság

A „Digitális Nyílt Nap” road-show következő állomása a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság volt. A Digitális Nyílt Napon bemutatták a bíróságok elektronikus kapcsolattartásának jelenét és jövőjét. Az érdeklődők megismerhették a beszédfelismerő szoftver alkalmazhatóságát, a távmeghallgatási rendszer előnyeit, az Új Generáció projekt képzéseit, az ügyfélközpontok működését és a projekt keretében hamarosan megvalósuló e-aktát is.
 
A Csepeli Bíróságon szerdán megrendezett eseményen az érdeklődők megismerkedhettek a távmeghallgatási rendszerrel, a beszédfelismerő szoftverrel, az Új Generáció és a Digitális Bíróság projektekkel is. A Budapesti XXI. Kerületi Rendőrkapitányság jóvoltából bemutatták a nyomkövetőt viselő terheltek figyelésére szolgáló eszközt is.
 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió több mint 2,501 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.