VÉGET ÉRT AZ ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL EGYÜTTMŰKÖDÉSÉVEL MEGVALÓSULT POLGÁRI JOGGAL FOGLALKOZÓ NEMZETKÖZI SZAKNYELVI SZEMINÁRIUM-SOROZAT

Az Európai Jogakadémia (ERA) 2015-2017 között összesen kilenc angol szaknyelvi képzésből álló szeminárium-sorozatot szervezett különböző polgári jogi témákban „Enhancing judical cooperation in civil matters: organisation of a series of interactive language training events" (Az igazságügyi együttműködés fejlesztése polgári ügyekben: interaktív nyelvi képzéssorozat szervezése) elnevezésű projektje keretében. A képzéssorozatban az Országos Bírósági Hivatal (OBH) partnerként vett részt.
 
A különböző európai városokban megtartott angol nyelvű szemináriumok célja a bírák interaktív szakmai és nyelvi képzése, a nemzetközi igazságügyi kommunikációmegkönnyítése, a jó gyakorlatok megosztása, valamint a bírák és tagállamok közötti polgári jogi együttműködés fejlesztése volt. Az egyes képzések témái a polgári jog egy-egy lényeges területét dolgozták fel, melynek során a résztvevő szakemberek jogi és angol terminológiai szempontból is megvitatták az irányadó EU jogi normákat. 
 
projekt negyedik állomása, a 2017. április 25-28. között az Országos Bírósági Hivatal szervezésében a Magyar Igazságügyi Akadémián megrendezett budapesti képzés, a családjog és azon belül is a Brüsszel IIa rendelet feldolgozására fókuszált. Az eseményen a hazai és külföldi előadók az európai családjog legfontosabb területeit érintették. 
 
A 8+1 szemináriumból álló sorozat utolsó állomását 2017. december 11-14. között Lisszabonban tartották, melyen két magyar bíró vett részt. A projekt keretében megrendezett egyes szemináriumok helyszínei és témái itt találhatók.
 
A projekt oldala itt érhető el
 
 
 
Kategória: