ÚJABB OBH RÉSZVÉTELLEL MEGVALÓSULÓ NEMZETKÖZI PROJEKTET TÁMOGAT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG

Az Országos Bírósági Hivatal együttműködő partnerként vesz részt a Miskolci Állami- és Jogtudományi Kar "Az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelme” című projektjének megvalósításában. 
 
A 2018 februárban induló projekt célja a csalás, korrupció és az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő egyéb bűncselekmények megelőzése, az ezek elleni küzdelem, továbbá magas színvonalú kutatások folytatása és eredményeik megosztása, a gyakorlati és az elméleti szakemberek közötti együttműködés elősegítése, valamint időszakos kiadványok megjelentetése. A projekt 2018 márciusában megrendezésre kerülő nyitó konferenciájának a Miskolci Egyetem ad otthont. Ezt követően a Bécsi Közgazdasági Egyetemen 2018 júniusában képzést, majd 2018 szeptemberben Nagyváradi Egyetemen képzést és workshopot rendeznek a projekt keretében. A projekt záró konferencia 2018 decemberében az Országos Bírósági Hivatal szervezésében zajlik majd Budapesten, a Magyar Igazságügyi Akadémián.
 
A programhoz az Országos Bírósági Hivatalon kívül csatlakozott még a Magyar Jogászok az Európai Büntetőjogért Egyesület, a Legfőbb Ügyészség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Pénzmosás Elleni Információs Iroda, a Heidelbergi Egyetem, a Bécsi Közgazgazdasági Egyetem, a Linz-i Egyetem, az adótanácsadókat és könyvvizsgálókat tömörítő LeitnerLeitner Linz egyesület, a Nagyváradi Egyetem, a Kassai Egyetem és a Leccei Egyetem is.
 
 
 
 
Kategória: