Energetikai korszerűsítés a Pécsi Törvényszék és a Pécsi Ítélőtábla közös épületében

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) energetikai korszerűsítést hajt végre a Pécsi Törvényszék és a Pécsi Ítélőtábla közös épületében. A beruházás segítségével mérséklődik a globális környezetterhelés és az üvegház-hatású gázok kibocsátása. A környezettudatosabb energiafelhasználásnak köszönhetően nő a megújuló energiaforrások hasznosítása és az energiahatékonyság.
 
Az 1975-ben épített irodaház energetikai fejlesztését a rendelkezésre álló források függvényében az OBH évek óta ütemezetten végzi. 2013-ban elkészült a tető hőszigetelése és vízszigetelése. A nyílászárók cseréje a Wagner Gyula program keretében, 2015-2016-ban két ütemben valósult meg. 
 
Következő fejlesztésként energetikai beruházással, így a tetőre tervezett napelem telepítésével, a fűtési rendszer rekonstrukciójával és a homlokzati hőszigetelés megvalósításával energetikai szempontból korszerű épület jön létre. A fejlesztések várhatóan 2018. szeptember 30-án fejeződnek be. 
 
Az OBH az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. konzorciumi partnereként hajtja végre a korszerűsítést a „Bírósági épületek energetikai fejlesztése” című projektjével. A beruházás európai uniós forrásból és a magyar állam támogatásával valósul meg.