Az OBH és az ERA közös, EU polgári jogi képzéssel foglalkozó szeminárium-sorozatának utolsó állomása Omšenie

2017. március 2-3-án „Határon átnyúló öröklés: az új öröklési rendelet a joggyakorlatban” címmel rendeznek nemzetközi szemináriumot Omšenieben. A képzésen Breczkáné dr. Békési Gabriella, a Nyíregyházi Járásbíróság bírája előadást tart az Európai Öröklési Bizonyítvány kiállításáról és joghatásáról. A képzésen nyolc magyar bíró is részt vesz. 
 
Az esemény az Országos Bírósági Hivatal és az Európai Jogakadémia közös, „Interregionális és gyakorlat orientált igazságügyi képzés EU polgári jogi területen” című projektjének része, egy négy szemináriumból álló képzéssorozat utolsó állomása. A szeminárium-sorozat első, a „Határon átnyúló polgári peres eljárások” című kurzusának az Országos Bírósági Hivatal a Magyar Igazságügyi Akadémián adott otthont, majd Krakkóban és Prágában került sor egy-egy képzés megrendezésére.
 
A projekt célja az európai uniós polgári jogok gyakorlati képzése a kölcsönös tapasztalatcsere lehetőségének megteremtésével, a jó gyakorlatok megosztásával és a bírák közötti kölcsönös bizalom építésével.
Kategória: