„Hasznos az elmélet gyakorlati úton való elsajátítása” – a Brüsszel Ia rendelet elsajátítása egy jogeseten keresztül – interjú dr. Végh Adriennel

Dr. Végh Adriennt, a Székesfehérvári Törvényszék bíráját kérdeztük a 2016. május 19-20-án a Magyar Igazságügyi Akadémián megrendezett "Határon átnyúló polgári peres eljárások" című nemzetközi konferenciasorozat két napos képzésének eredményességéről és az elmélet gyakorlati feldolgozásáról.

Vett már részt hasonló képzésen?

Európai Uniós szaktanácsadóként minél több nemzetközi képzésen igyekszem részt venni, hogy a tapasztalataimat átadhassam a kollégáimnak. Legutóbb Brüsszelben voltam, ahol szintén erről a joghatósági rendeletről volt egy előadás, így van összehasonlítási alapom. Az is nagyon jó előadás volt, de ezt is nagyon hasznosnak tartom, főleg, hogy nem csak a Brüsszel I. rendeletről volt szó.

Mit gondol a képzés gyakorlati oldaláról?

Nagyon hasznosnak tartom, hogy az elméletben elmondottakat volt lehetőségünk egy jogeseten keresztül elmélyíteni, megtapasztalni azt, hogy hogyan alkalmazzuk konkrétan egy jogeset feldolgozásánál az előző nap megismert, felfrissített elméleti tudást.

Ön szerint hasznos volt a jelenlegi képzés? Milyennek találta az előadókat?

Ezeket a rendeleteket használjuk és ismerjük is, azonban nem használjuk minden nap, így nagyon jó, ha az ember többször hallja, többször foglalkozik vele. Mindegyik előadás emlékezetes számomra, de talán az első előadó, John Ahern előadása tetszett a leginkább. Ugyanakkor minden előadó nagyon felkészült volt, szépen beszélt angolul, így az előadások azok számára is érthetőek voltak, akik annyira nem beszélik jól a nyelvet. Remélem, hogy lesz még lehetőségem részt venni hasonló képzéseken. 

2016. május 27.

 
Kategória: