EKOP 1.1.5. - "Csőd-Civil" projekt

 

"Csőd-Civil" projekt

 

A projekt célja a civil szervezetek bejegyzésének és nyilvántartásának, valamint a csőd- és felszámolási eljárá­sok modernizációja, korszerű, ügyfélbarát, tér és idő korlátoktól (utazás, sorban állás, hivatali, ügyfél-fogadási órákhoz történő alkalmazkodás) mentes, hatékony elektronikus ügyintézés lehetőségének megvalósítása volt.
A projekt során elkészült egy olyan komplex informatikai alkalmazás, amely képes e két ügyszak eljárásainak elektronikus kezelésére, a beadványok fogadására, az elektronikus dokumentumok tárolására, és az elektronikus fizetések – Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszeren keresztüli – kezelésére.
A kiemelt projekt fizikai megvalósítása 2013. október 30. napján lezárult, a projekt zárása műszaki szempontból megtörtént, előállt a projekt eredményeképpen kifejlesztett éles üzem működésére alkalmas tesztrendszer.
Az egyes igazságügyi, jogállási és belügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2013. évi CCXLIII. tv. törvény értelmében azonban a felek között az elektronikus úton történő kapcsolattartásra 2015. január 1. napjától van mód.  Így tehát a projekt keretében kialakításra került rendszer éles üzemű indítása 2015. január 1-jétől válik lehetségessé.

 

Projekt rövid neve
Csőd-Civil  projekt

Projekt teljes címe
" Civil szervezetek bejegyzésének és nyilvántartásának, valamint a csőd- és felszámolási eljárások modernizációja”

Projektazonosító
EKOP – 1.1.5-2008-0001.

Projekt időtartama
2008. november 28. -  2013. október 30.

A projekt költsége és az elnyert támogatási összege
1.036.473.482 Forint, (100% támogatási intenzitás)

Kedvezményezett megnevezése
Országos Bírósági Hivatal
1055 Budapest, Szalay u. 16.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.