Az OBH fejlesztési koncepciója

Az OBH és a bíróságok meghatározták a következő hat év fejlesztés irányait, amik alapvetően négy nagy területet ölelnek magukba: az ügyfélkapcsolatok fejlesztését és elektronizálását; a belső folyamatok optimalizálását és elektronizálását; a bírósági képzési rendszer fejlesztését; és a bírósági épületállomány megújítását.

 

A költségvetési források mellett az OBH aktívan keresi a lehetőségét minden külső fejlesztési forrás bevonásának is, amelyek közül a legjelentősebbek a Széchényi 2020 program; a Belügyi Alapok; a Duna Transznacionális Program; valamint a Justice DG pályázati lehetőségei.

 

Az egyes fejlesztési területeken belüli projektötletek kidolgozása során az OBH a projekttervezés és menedzsment hatékony eszközeivel, egy szigorúan meghatározott tervezési folyamat implementálásával és alkalmazásával éri el, hogy minden projekt pontosan illeszkedjen a stratégiai fejlesztési célokhoz, és az egyes projektek egymással is szoros, logikai-funkcionális egységet valósítsanak meg. 

 

 

A koncepció megalkotásában számos bírósági szakember és a Projektiroda munkatársai működtek közre. Az anyag - mint minden fejlesztési dokumentum - folyamatosan finomodik, idomul az újabb lehetőségekhez és igényekhez. Mégis, célszerűnek mutatkozik a koncepció bemutatása, mivel annak ismerte nagy mértékben megkönnyíti a bírósági szervezetrendszer projekt-tervezési tevékenységének megismerését, a fő irányok azonosítását.

 

 

CsatolmányMéret
885.49 KB